Carrer Espalter , 22 – 08870 Sitges, Barcelona
938 940 108 - 938 945 600 - 611247467
Aus

ShareThis

 

En cas de tenir un ocell o voler adquirir-ne un hem de tenir en compte de quin tipus es tracta. Bàsicament trobarem dos tipus: passeriformes (canaris, diamants, caderneres,...) i psitàcides (anomenats també lloros, com periquitos, ninfes, agapornis, yakos, amazones,...). Aquests dos grups difereixen molt en quant a maneig, dieta, necessitats, etc.

Totes les aus són molt sensibles als aerosols (tabac, encens, ambientadors,...) pel que aquests no haurien de situar-se a la mateixa habitació que l’animal.

Mai fer servir sorra de gats com a sustracte de la gàbia, millor paper de diari o “grit”.

Sempre que s’adquireixi un nou animal és convenient realitzar un control veterinari per verificar l’estat de l’animal i desparasitar en cas necessari. Tanmateix s’aconsella realitzar una quarentena del nou individu si ja en tenim de la mateixa espècie.

És convenient respectar el ritme circadiari (hores de llum/foscor) natural, tapant la gàbia amb un llençol a la tarda.

Acostumen a beure dins un bol/abeurador, i han de tenir un recipient per poder banyar-se.

Han de tenir perxes amples, rugoses i de diferents diàmetres.

Són animals experts en dissimular les malalties, amb el que quan veiem una au malalta (embolada, al terra de la gàbia, que no menja, beu més del normal, canvi d’aspecte de les deposicions...) és necessària una visita veterinària.

Passeriformes

Es tracta d’animals que els agrada volar i són molt inquiets, pel que han de tenir una gàbia el més gran possible.

El mill o barreges de llavors són dietes deficitàries ens molts elements, pel que s’aconsella alimentar-los amb pinso formulat. Pot suplementar-se la dieta amb verdures i fruita.

No s’aconsella la utilització de productes antibiòtics, desparasitants, suplements vitamínics, ... sense prescripció veterinària, ja que alguns dels productes que es troben a la venta a les botigues poden ser molt tòxics.

 

Els nostres casos